سه‌شنبه 20 شهریور 1403

گزارش سال 1401 جاباما با عنوان «هر دری یه قصه‌ای داره» در حالی منتشر شد که این پلتفرم خبر از رشد 223 درصدی کاربران خود در یک سال گذشته داده است.

به گزارش مصور، این گزارش که به بررسی وضعیت جاباما در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ می پردازد به معرفی بازار اقامت در ایران هم پرداخته است. این گزارش شامل اطلاعات و آمار از بخش‌های مختلف این کسب‌وکار است؛ و کاربران، میزبانان، اقامتگاه‌ها، شهرها، وضعیت جاباما در شبکه‌های اجتماعی و کمپین‌ها بازاریابی،‌ نظرات و امتیازدهی کاربران برخی از سرفصل‌هایی هستند که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند. در پایان این گزارش برنامه‌های توسعه گردشگری و مسئولیت اجتماعی این پلتفرم تحلیل شده است.

جاباما ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر کاربر دارد

جاباما از 223 درصد افزایش کاربران خود خبر داده است. براساس اطلاعات این گزارش بیش از ۵۰ درصد از جمعیت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری کاربران فعال جاباما را ساکنان استان تهران تشکیل می‌دهند و تعداد آن‌ها در مقایسه با مدت مشابه قبل، ۲۲۳ درصد رشد داشته است.

نکته قابل تأمل این است که ۶۵ درصد از کاربران بازار آنلاین اقامت در ایران را ۱۸ تا ۳۴ ساله‌ها تشکیل می‌دهند و ۶۹ درصد از اقامتگاه‌ها را همین گروه سنی به‌صورت آنلاین رزرو می‌کنند.

افزایش 300 درصدی کاربران در امتیازدهی

کاربران جاباما برای انتخاب اقامتگاه به‌طور متوسط ۵ اقامتگاه را مشاهده و بررسی و در نهایت یکی را رزرو می‌کنند.

میزان مشارکت کاربران جاباما در امتیازدهی به اقامتگاه‌ها ۳ برابر بیشتر از سال ۱۴۰۰ شده و کاربران به‌طور متوسط، امتیاز ۴.۱۸ از ۵ را به تجربه خود از میزبانی و اقامت می‌دهند.

بیشتر بخوانید  جایگاه ایران در میانه سرعت اینترنت سیار، 65 در میان ۱۵۵ کشور جهان است

جاباما 8600 میزبان و 18 هزار اقامتگاه دارد 

 جاباما طی یک سال گذشته موفق شده است رشدی 150 درصدی را در اقامتگاه های فعال خود داشته باشد. این بدان معنی است که هم اکنون 8600 میزبان فعال در 361 شهر ایران وجود دارد و کاربران بعد از جستجو در 5 اقامتگاه بالاخره یکی از آنها را انتخاب می‌کنند.

افزایش ۲۲۰ درصدی درآمد میزبانان

در مقایسه با نرخ ۴۶ درصدی تورم در سال ۱۴۰۱، قیمت اقامت در ایران کاهش داشته اما درآمد میزبانان جاباما همزمان با رشد این پلتفرم و افزایش تعداد سفارش‌ها بیش از ۲۲۰ درصد رشد داشته است.

همچنین بسیاری از میزبانان جاباما با دریافت کمک‌ها مالی، خدمات برندینگ و آموزشی در سال گذشته توانسته‌اند اقامتگاه خود را توسعه دهند.

۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، درآمد یک میزبان در سال ۱۴۰۱!

یک میزبان خانم از مجموع ۱۱ اقامتگاه خود در شهر تهران توانسته در طول سال ۱۴۰۱، ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان درآمد کسب کند و مطابق با این گزارش، رکورددار تعداد اقامتگاه، یک میزبان در شهر تهران با ۶۳ اقامتگاه است.

اجاره اقامتگاه به یک خانواده ۴ نفره به مدت ۷ سال

طبق آمار این گزارش، یک میزبان در شهر رامسر در مجموع، میزبان بیش از ۱۰ هزار نفر بوده است، اگر برای این میزبان بخواهیم معادل اجاره خانه به یک خانواده را در نظر بگیریم، گویی اقامتگاه خود را به مدت ۷ سال به یک خانواده ۴ نفره اجاره داده است.

بیش‌ترین تعداد اقامتگاه جاباما در کدام شهرهاست؟

جاباما در تمام استان‌های ایران اقامتگاه دارد اما طبق آنچه در این گزارش آمده، بیش‌ترین اقامتگاه‌های فعال در جاباما در استان‌های شمالی کشور (گیلان، مازندران و گلستان)، تهران، البرز، استان‌های مرکزی (اصفهان، یزد و فارس)، هرمزگان و خراسان رضوی قرار دارند.

بیشتر بخوانید  گزارش سال 1402 اسنپ؛ تاکید بر مسئولیت اجتماعی و امنیت

قصه مسئولیت اجتماعی جاباما

جاباما اعلام کرده است که «مسئولیت اجتماعی آگاهانه و پایدار» و همچنین «گردشگری مسئولانه» را در زمینه مسئولیت اجتماعی انتخاب کرده است.

جاباما به بیشتر از 80 درصد از اقامتگاه‌های بومگردی خود خدمات مالی و برندینگ ارائه کرده است. همچنین توانسته است بیشتر از 19 هزار میزبان را در 361 شهر مختلف به کسب درآمد برساند.

اما دیگر قدم جاباما همکاری با موسسه سیمرغ و ارائه خدمات رایگان به خانواده بیمارانی بوده است که امکان تامین زینه اقامت خود را در شهرهای بزرگتر مجاور یا پایتخت نداشته‌اند.

در این گزارش آمده است که بیش از ۱۵۰ نفر در ۶۸ عنوان شغلی مختلف در جاباما مشغول به کار هستند. همچنین در این گزارش اقامتگاه مورد علاقه کاربران را کلبه مثلثی زانوس و شهر مورد علاقه را رشت دانسته است است که هر دو بیش‌ترین میزان استقبال در تمام متریک‌ها را از سمت دنبال‌کننده‌های صفحه اینستاگرامی این شرکت به خود اختصاص داده‌اند.

گزارش سال 1401 جاباما را در این صفحه ببینید.

Picture of تهمینه حدادی
تهمینه حدادی
روزنامه‌نگار
Picture of تهمینه حدادی
تهمینه حدادی
روزنامه‌نگار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *